Καλωσορίσατε !


Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να παρουσιάσει νεότερα δεδομένα, απόψεις και συζητήσεις
γύρω από τα θέματα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του ενήλικα.


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ


Έκδοση του βιβλίου : ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ     
Οδηγός για γονείς με παιδιά 3 έως 8 χρόνων με προβλήματα συμπεριφοράς

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας. Αποτελεί έναν ευκολοανάγνωστο αλλά ταυτόχρονα επιστημονικό και ουσιαστικό οδηγό βοήθειας για γονείς με παιδιά με  προβλήματα συμπεριφοράς. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι ο πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση της «κακής» συμπεριφοράς, ο οδηγός αυτός ακολουθεί την αρχή ότι ο αρχικός εστιασμός θα πρέπει να είναι στο να αυξηθεί η «καλή» συμπεριφορά.

Έτσι λοιπόν, στα πρώτα δύο μέρη δίνονται πρακτικές συμβουλές για το πώς ο γονιός θα αυξήσει την επιθυμητή συμπεριφορά του παιδιού μέσα από το παιχνίδι, την ενίσχυση των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης του, της έκφρασης των συναισθημάτων του και της εκμάθησης σωστών κοινωνικών και επικοινωνιακών τρόπων. Το τρίτο μέρος επικεντρώνεται στο πώς οι γονείς θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να προλάβουν «ατυχείς» συμπεριφορές. Το τέταρτο και τελευταίο μόνο μέρος, αναφέρεται στο πώς μπορεί να εφαρμοστεί μια πειθαρχία, δίκαιη με στόχο να κάνει το παιδί πιο υπεύθυνο και σε καμία περίπτωση να νιώσει ντροπή ή ενοχή.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του βιβλίου αποτελεί η παρουσίαση των μετρήσεων της αποτελεσματικότητας της μεθόδου, όπως αυτή εφαρμόστηκε στην Παιδοψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.


Για παραγγελίες απευθυνθείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία ή στις Εκδόσεις Παπαζήση, Nικηταρά 2 &  Eμμ. Mπενάκη, 106 78 Aθήνα
Tηλ.: 210-38.22.496, 210-38.38.020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου